Pochutnej si
Zdravé a chutné recepty pro děti od našich odborníků.
Špagety s dýňovým ragú "muchomůrka"
Ingredience
Dýňové ragú:
- Hovězí maso zadní 80 g
- Řepkový olej 6 ml
- Dýňové pyré 300 g
- Šalvěj nebo rozmarýn
- Špagety 120 g (v suchém stavu)
- Vejce 4 menší ks
Na ozdobu:
- Hrášek
- Tvaroh polotučný
- Rajče
- Bazalka
Postup
Hovězí maso nameleme a orestujeme při nižších teplotách na pánvi na trošce řepkového oleje, přidáme dýňové pyré a dle chuti můžeme přidat rozmarýn nebo šalvěj. Dýňové pyré si připravíme předem z dýně hokaido nebo z máslové dýně (hokaido není třeba loupat). Dýni můžeme připravit v páře nebo upečeme v troubě a rozmixujeme (vyplatí se pyré připravit ve větším množství a zamrazit).
Špagety uvaříme v nesolené vodě doměkka, slijeme a vmícháme do hotového ragú.
Naservírujeme na talíř do tvaru kruhu, veprostřed necháme prostor pro muchomůrku. Tu vytvoříme z vejce uvařeného natvrdo (trochu seřízneme spodek vajíčka, aby dobře stálo, a vršek, aby dobře držel klobouk z rajčete). Přidáme klobouček z rajčete a bílé tečky dotvoříme z tvarohu. Pro dozdobení můžeme použít hrášek (uvaříme ho doměkka, případně menším dětem rozmáčkneme) a bazalku (kterou lze pro její výraznou chuť nahradit polníčkem).
Nutriční hodnoty na 1 porci:
1000 kJ, 28 g sacharidů, 14 g bílkovin, 8 g tuků, 2 g vlákniny, 5 g cukrů, 2 g nasycených mastných kyselin
Pozn.: Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.