Pochutnej si
Zdravé a chutné recepty pro děti od našich odborníků.
Omeleta "panáček pod peřinou"
Ingredience
Vaječná omeleta:
- Vejce 1 ks
- Řepkový olej 3 ml
- Hrášek (čerstvý nebo mražený) 25 g
- Rohlík 15 g
- Lučina 8 g
- Plátkový sýr (např. 45% eidam) 12 g
Na ozdobu:
- Paprika
- Olivy (lze nahradit mrkví nebo paprikou)
- Pažitka (lze nahradit okurkou)
Postup
Vejce rozšleháme a přidáme hrášek (hrášek předtím uvaříme doměkka, menším dětem ho rozmačkáme vidličkou). Omeletu pozvolna upečeme na pánvi na troše řepkového oleje. Panáčka připravíme z rohlíku namazaného lučinou, pusu uděláme z papriky, oči z oliv (příp. mrkve nebo papriky) a vlásky z pažitky (nebo okurky). Ze sýra vykrájíme různé tvary na ozdobu (ze zbylých odřezků sýra si můžeme připravit například pomazánku nebo využijeme do jiného jídla).
Nutriční hodnoty na 1 porci:
990 kJ, 12 g sacharidů, 14 g bílkovin, 15 g tuků, 1,8 g vlákniny, 2 g cukrů, 6 g nasycených mastných kyselin
Pozn.: Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.