Pochutnej si

Zdravé a chutné recepty pro děti od našich odborníků.

Dýňový krém „jezevec“

Ingredience

  • Dýně hokkaido 80 g
  • Brambory 40 g
  • Zeleninový vývar 120 ml
  • Zakysaná smetana 20 g
  • Toustový chléb 20 g
  • Tymián, rozmarýn
  • Olivy nebo borůvky na ozdobu

 

Pozn.: Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku

Postup

Dýni a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme ve vývaru (nebo vodě), pro ochucení můžeme přidat i větvičku rozmarýnu nebo tymiánu. Když jsou brambory a dýně měkké, vyndáme koření a polévku rozmixujeme. Na zjemnění přidáme trochu zakysané smetany a promícháme. Polévku naservírujeme do misky nebo talíře, z toustu vytvarujeme hlavičku a uši, na čumáček a oči použijeme kanadské borůvky nebo pro starší děti překrojené olivy.

 

Nutriční hodnoty na 1 porci:

640 kJ, 25 g sacharidů, 5 g bílkovin, 4 g tuků, 2,5 g vlákniny, 6 g cukrů, 2,5 g nasycených mastných kyselin, 0,4 g soli.