Čtvrtek 1. ledna

Svěřte své děti do rukou skutečných odborníků a naučte se společně žít zdravěji.


>> Pokud máte o kurz zájem, přihlaste se co nejdříve ZDE <<

Přihláška je nezávazná a není zatím potřeba nic platit. Díky přihlášce vás však můžete kontaktovat s dalšími informacemi.


Jak kurz probíhá?

Dětem a rodičům nabídneme 8 společných lekcí (první 4 lekce jedenkrát do týdne, další pak jedenkrát za 14 dnů), a to vždy ve středu od 18 do 19:45 hodin. 

Každé setkání se budou lektorky Zuzana Acar Jarošová a Jana Vobrová věnovat nejprve skupině dětí a skupině rodičů odděleně (45 minut), poté se obě skupiny spojí. Lekce bude supervidovat psychoterapeutka se zaměřením na děti a dětskou obezitu Jana Divoká. 

Děti budou vedeny zábavnou formou k postupné změně životního stylu s případnou možností redukce nadváhy. Dospělí budou mít možnost získat informace, jak podporovat děti při změně životního stylu a rozumném hubnutí, konzultovat výchovné záležitosti a sdílet společně své zkušenosti. Zároveň budou mít možnost se doptat na cokoliv, co by je zajímalo ohledně změny svých vlastních stravovacích a pohybových návyků.

Velkým pozitivem kurzu je i možnost vzájemného poznávání rodiče a dítěte a upevňování rodinných vztahů. 

Metodika skupinových kurzů STOB je založená na principech kognitivně-behaviorální psychoterapie, která má celosvětově nejlepší výsledky nejen při hubnutí, ale především pro udržení hmotnosti. V tomto rodinném kurzu bude metodika uzpůsobena potřebnám dětí a celé rodiny.


Náplň lekcí kurzu

Každá lekce kurzu bude věnovaná specifickému tématu jako jsou jídelní režim, pohyb, pitný režim, zařazování zeleniny, princip zdravého talíře či "zdravé slavení" a změna nezdravých návyků (např. jedení u televize). Děti a rodiče se nejen dozví CO, ale především JAK návyky postupně měnit. 

Lektorky seznámí účastníky s jednoduchými a zdravými recepty a přinesou i další praktické tipy, díky kterým bude změna životního stylu snadnější a zábavná.


Co je zahrnuto v ceně kurzu?

  • 8 lekcí pod vedením dvou lektorek STOBu - psycholožky a lékařky
  • Praktické rozšiřující materiály a záznamové archy
  • Nutriční program Sebekoučink na 12 týdnů (pomůcka pro rodiče)
  • Kontrola a zpětná vazba k jídelníčku od lektorek


Kdo se o vás postará?

Účastníci budou v péči hned tří skvělých odbornic.

Mgr. Zuzana Acar Jarošová, klinická psycholožka a psychoterapeutka, lektorka STOBu

Zuzana absolvovala výcvik v kognitivně-behaviorální psychoterapii a ve své letité praxi se věnuje dětem i dospělým. Mimo jiná témata se dlouhodobě zabývá problematikou dětské nadváhy a obezity a zařazením zdravého životního stylu do života celého rodinného systému.


MUDr. Jana Vobrová, dětská lékařka a vyškolená lektorka STOBu

"S dětmi pracuji již od roku 2010, nejprve v rámci nemocniční péče, posledních šest let v ambulantní praxi. Uvědomuji si, že dítě není do určitého věku samostatná jednotka, je ovlivněno řadou faktorů, nejvíce pak rodinou, a proto je pro mě důležitá komunikace a soulad s jejími jednotlivými členy.”

Kurz bude supervidovat Mgr. Jana Divoká, psychoterapeutka se zaměřením na děti a lektorka

 „Jsem přesvědčená, že v každé problémové situaci lze najít semínko naděje, ze kterého může vyrůst její řešení...“

Jana vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a je od roku 2002 vyškolenou lektorkou v kognitivně behaviorální terapii obezity. Má bohaté zkušenosti s vedením rodinných kurzů snižování nadváhy a je autorkou metodik pro vedení dětí ke zdravému životnímu stylu. Vykonávání psychoterapeutické praxe jí umožnil výcvik „Umění terapie“ v systemické a rodinné psychoterapii. Kromě soukromé praxe zaměřené zejména na děti a rodiče pracuje pro neziskové organizace zabývající se náhradní rodinnou péčí a problémy dětí ve školním prostředí. 


Kurz má omezenou kapacitu. Pokud máte o kurz zájem, přihlaste se co nejdříve ZDE.

Přihláška je nezávazná a není zatím potřeba nic platit. Díky přihlášce vás však můžete kontaktovat s dalšími informacemi.


Těšíme se na viděnou v kurzu!